Jäseneksi liittyminen

Lakeuden Ursan jäseneksi voivat liittyä kaikki tähtitieteestä ja sen harrastamisesta kiinnostuneet henkilöt. Jäseneksi liittymällä olet tukemassa paikallista tähtiharrastustoimintaa ja voit osallistua siihen myös itse.

Vuoden jäsenmaksut ovat:

 • Vuosijäsenmaksu: 20 €
 • Perhejäsenmaksu: 30 € (koko samassa taloudessa asuva perhe)
 • Ainaisjäsenmaksu: 200 € (jäsenmaksuluokasta riippumatta)
 • Kannatusmaksu: min. 5 € (yksityisten ja yhdistysten kannatusmaksu)
 • Yritysten ja julkisyhteisöjen kannatusmaksu: 300 €

Jäsenmaksujen maksukausi on kalenterivuosi (viime vuosina jäsenmaksu on kannettu syksyisin). Uusilta jäseniltä jäsenmaksu peritään liittymisen yhteydessä.

Miten voin liittyä?

Jäsenasioita yhdistyksessämme hoitaa ensisijaisesti varainhoitaja, jolle voit lähettää sähköpostitse osoitteella  jasenasiat [ät] lakeudenursa.fi seuraavat tiedot:

Jäsenluokka: (Vuosijäsen, perhejäsen, ainaisjäsen, kannatusmaksu)
Perhejäsenten etunimet: (perhejäsenmaksussa, tarvitaan jäsenrekisteriä varten)
Nimi:
Osoite:
Postinumero ja postitoimipaikka:
Asuinkunta:
Sähköpostiosoite:
Puhelinnumero: (eniten käyttämäsi, yleensä matkapuhelin)
Lisätiedot: (tarvittaessa voit antaa lisätietoja, kuten halun liittyä WhatsApp ryhmään)

Voit lähettää tiedot myös jäsentietolomakkeemme kautta tai tähtitornilta jäseniltojen ja muiden tapahtumien yhteydessä saatavalla liittymislomakkeella.

Saatuamme tietosi, lähetämme sinulle laskutustiedot joko postitse, sähköpostilla tai voit maksaa käteisellä observatoriolla. Mikäli haluat maksaa jäsenmaksun suoraan Lakeuden Ursan tilille, ilmoita siitä jäsentietojesi ilmoittamisen yhteydessä ja maksa maksu tilille:

Saaja: Lakeuden Ursa ry.
IBAN-tilinumero:
FI30 5419 1520 0251 25
Op-Pohjola-ryhmän BIC-tunnus (SWIFT): OKOYFIHH

Muista maksaessasi merkitä tilisiirron viestikenttään maksajan nimi, katuosoite ja postitoimipaikka.

Jäsenetuja

 • Ilmainen sisäänpääsy jäseniltoihin sekä yleisölle järjestettäviin näytöksiin ja luennoille
 • Observatorion kirjaston käyttöoikeus
 • Osallistumisoikeus yhdistyksen kokouksiin
 • Aktiivisesti toimivilla jäsenillä mahdollisuus saada observatorion avaimet sekä oikeus saada opastusta ja käyttää observatorion laitteita itsenäisesti
 • Viestintäkanavat jäsenille: sähköpostilista ja WhatsApp
 • Jäsenretket (tutustumiskäynnit muihin Suomen tähtiyhdistyksiin ja observatorioihin sekä opintomatkat tähtitieteen nimissä järjestettäviin tapahtumiin)

Sähköpostilista

Lakeuden Ursan toiminnasta ja tapahtumista tiedottamiseen käytetään sähköpostilistaa, jonka osoite on muotoa lakeudenursa-l [ät] ursa.fi. Lista on tarkoitettu kaikille Lakeuden Ursan jäsenille ja muille Lakeuden Ursan toiminnasta kiinnostuneille.

Sähköpostilistan kautta saat mm. automaattisen muistutuksen Lakeuden Ursan tapahtumakalenteriin merkitystä tapahtumista, kokouskutsut, ilmoitukset talkoista ym. mahdolliset tiedotteet yhdistyksen toimintaa liittyen. Normaalisti ilmoituksia tulee 2-3 kertaa kuukaudessa. Uudet jäsenet liitetään automaattisesti yhdistyksen sähköpostilistalle (ellei jäsen sitä nimenomaisesti kiellä).

Erityisesti jokaisen jäsenen tulisi liittyä postituslistalle, koska tällöin yhdistyksen sisäinen tiedottaminen saadaan paljon tehokkaammaksi ja nopeammaksi.

WhatsApp

Yhdistyksen päivittäinen viestintä tapahtuu pääosin WhatAppissa. Mikäli haluat liittyä WhatsApp ryhmään, niin laita sähköpostia jollekin hallituksen jäsenelle taikka suoraan puheenjohtajalle. Emme velvoita ketään hankkimaan WhatsAppia Lakeuden Ursan toimintaa varten.

Yleisiä ohjeita

Sähköpostilista toimii nykyisin Google ryhmänä (aiemmin oli valtakunnallisen Ursan tarjoamana palveluna). Yleisiä tietoja, listan arkisto ja liittyminen tai tietojen muuttaminen listalle on saatavilla osoitteessa:

https://groups.google.com/a/ursa.fi/g/lakeudenursa-l

Lakeuden Ursan Google-ryhmästä voi halutessaan erota itsepalveluna
lähettämällä omasta sähköpostista viestin osoitteeseen
lakeudenursa-l+unsubscribe@ursa.fi

Vaihtoehtoisesti voit ottaa yhteyttä Lakeuden Ursan kotisivujen ylläpitoon, sähköpostiosoitteella:

yllapito [ät] lakeudenursa.fi

Yleisiä lisätietoja Google-ryhmistä löytyy osoitteesta:
https://support.google.com/groups/?hl=fi#topic=9216

Kaikki Ursan sähköpostilistat löytyvät osoitteesta:
https://www.ursa.fi/harrastus/harrastajat-verkossa/sahkopostilistat.html

Sähköpostilistan käyttöehdot

§1 Lakeuden Ursan sähköpostilistan lakeudenursa-l tarkoituksena on toimia pääasiallisesti yhdistykseltä jäsenille tapahtuvan sähköisen tiedottamisen apuvälineenä yhdistyksen kotisivujen lisäksi. Listalle lähetetään mm. kokouskutsut, tapahtumakalenterin ilmoitukset automaattisesti, ilmoitukset tulevista talkoista ym. toiminnasta.

§2 Sähköpostilistan käyttäjiksi (lukijoiksi) hyväksytään myös muita kuin yhdistyksen jäseniä. Lakeuden Ursalla on kuitenkin milloin tahansa oikeus muuttaa tätä käytäntöä ja muuttaa lista pelkästään jäsenistöä koskevaksi.

§3 Lakeuden Ursalla on oikeus poistaa yhdistyksen ulkopuolinen henkilö sähköpostilistalta syitä ilmoittamatta. Erityisesti näin voidaan menetellä, mikäli henkilö on pyrkinyt vahingoittamaan yhdistystä kirjoituksillaan tai muulla toiminnallaan tai on muulla tavoin toiminut yhdistyksen periaatteiden vastaisesti.

§4 Yhdistyksen jäsen voidaan poistaa listalta, mikäli tämä on käyttänyt sähköpostilistaa roskapostin tai häiriköivien viestien lähettämiseen tms. laittomaan ja hyvien tapojen vastaiseen toimintaan, tai mikäli toiminta on ollut omiaan vahingoittamaan yhdistystä tai on sen periaatteiden vastaista.

§5 Lakeuden Ursa ei luovuta tietoja listan sisältämistä sähköpostiosoitteista yhdistyksen ulkopuolelle.