Maanantaina 21.5.2018 oli jo varhain aamulla Auringon noustessa nähtävissä ensimmäisiä merkkejä siitä, että männyn kukinta on alkamassa Pohjanmaankin korkeudella. Tuolloin Auringon ympärillä näkyi soikea siitepölykehä, jonka molemmilla sivuilla sekä ylä- ja alapuolella oli kirkastumat, kuten männyn siitepölykehissä tapaa olla. Alkuillasta tähän saatiin sitten jo valokuvienkin muodossa vahvistus, joten lähiaikoina kannattaa kameraa kuljettaa jälleen mukana.

Kuvausvinkeiksi kannattaa oikeastaan antaa, että järjestelmäkamera on tietysti paras vaihtoehto tai ainakin sellainen kamera, jossa valotusarvoja pystyy säätämään myös käsin ja joka pystyy RAW-muotoiseen kuvaukseen (RAW-kuvat helpottavat huomattavasti jälkikäsittelyä).
Sopivat valotusarvot riippuvat pitkälti kamerasta, mutta esimerkiksi Canonin järjestelmäkameralla hyväksi on osoittautunut ISO100 ja valotusten haarukointi välillä 1/2500-1/8000s, joista voi sitten valita osuneimmat kuvat.
Aurinko on hyvä saada jokin sellaisen esteen taakse, että se juuri ja juuri peittyy. Sellaiseksi käy esimerkiksi sopivalla etäisyydellä oleva lyhtypylväs, savupiippu, katonharja tai lipputanko. Tai jopa maahan pystyyn lyöty harjanvarsi tai heinäseiväs.
Kannattaa huomioida, että halokuvaukseen tehdyt auringonpeittäjät peittävät tässä tapauksessa yleensä liiankin paljon (kun niitä yleensä käytetään laajakulmaobjektiivien kanssa), joten niistä ei siitepölykehien kuvaamisessa ole juurikaan hyötyä.