Sahannevan observatorion tähtitorni

Kuluva vuosi on Lakeuden Ursan 30. toimintavuosi. Yhdistyksen perustava kokous pidettiin Seinäjoella 14. lokakuuta 1986 Seinäjoella. Eräitä kannustimia paikallisen tähtiharrastusyhdistyksen perustamiselle olivat mm. aiemmin samana vuonna näkynyt Halleyn komeetta sekä paikallisesti toimivan tähtiharrastusyhdistyksen puuttuminen aivan Seinäjoen lähialueelta.

Seuraavaksi lähimmät yhdistykset Pohjanmaan maakuntien alueella ovat Vaasan Andromeda (1989), Suomenselän Pegasus Töysässä (1996), Katternö Skywatchers Pedersöressä (2002) ja Evijärven Taivastelijat (1986).

Juhlistaakseen tätä 30 vuotista taivaltaan Lakeuden Ursa järjestää Sahannevan observatoriolla Seinäjoella keskiviikkona 26.10. ja torstaina 27.10. klo 18-21 avoimien ovien illat, jolloin yleisöllä on mahdollisuus tutustua Lakeuden Ursan toimintaan, tähtiharrastukseen yleensä sekä Sahannevan observatorioon ja sen havaintovälineistöön.

Mikäli keli sallii, katsellaan taivaalla näkyviä kohteita, minkä lisäksi kerhotiloissa pyörii non-stoppina lyhyt PowerPoint -esitys Lakeuden Ursasta ja tähtiharrastuksesta yleensä.

Tarjolla on myös tarjouksia niin alan kirjallisuudesta kuin jäseneksi liittymisestäkin, joten käteistä kannattaa varata mukaan.