Havupuut ja etenkin männyt kukkivat yleensä kesäkuun alkupuolella. Kukinnan ollessa voimakkaimmillaan saattaa ilmassa olla niin paljon siitepölyä, että Auringon ja Kuun ympärillä näkyy pienikokoisia mutta värikkäitä kehiä. Kun Aurinko on matalalla, havupuiden kehät ovat pystysoikeita ja niissä näkyy sivuilla kirkastumia.

Kannattaa huomioida, että aivan kuten tavalliset pilvi- ja sumukehät, myös siitepölykehät ovat aina välittömästi valonlähteensä ympärillä, joten niiden havaitsemiseksi ja kuvaamiseksi Aurinko pitäisi peittää jonkin esteen (esim. katuvalo, talon katon reuna, pylväs) taakse. Lisäksi häikäistymisen estämiseksi on hyvä käyttää aurinkolaseja, jolloin siitepölykehä tulee paremmin näkyviin.

Siitepölykehien kuvaamiseen pätevät hyvin pitkälti haloilmiöiden kuvaamiseen annetut ohjeet, eli näin karkeasti manuaaliasetuksissa tarkennus kannattaa asettaa äärettömään, ISO-arvoksi 100 ja aukoksi vaikkapa f/13. Valotusaikaa kannattaa haarukoida alkaen 1/1600s ja lyhentäen sitä jopa 1/8000s saakka, miltä kehät nyt sitten kameran näytöllä näyttävätkin. Yleensä sopiva valotusaika löytyy 1/1600-1/4000s väliltä.

Jos kamerassa on RAW-kuvausmahdollisuus, kannattaa käyttää sitä, sillä se helpottaa kuvien käsittelyä. Ja muistakaahan raportoida siitepölykehäkuvanne Taivaanvahtiin (kohdassa Muu ilmiö).