Maanantaina 9. toukokuuta klo 14-22 välisenä aikana Merkurius kulkee Auringon pinnan yli. Lakeuden Ursa järjestää yleisölle Seinäjoella pääkirjaston Apilan pihalla ylikulkunäytöksen (Alvar Aallon katu 14, Seinäjoki). Näytös pääkirjaston pihalla alkaa noin klo 14 ja jatkuu siellä klo 19 eli kirjaston sulkeutumiseen saakka.

Kello 19 jälkeen siirrytään Sahannevan observatoriolle (Tähtitornintie 74, Seinäjoki), jossa ylikulun seuraaminen jatkuu loppuun saakka eli klo 22.

HUOM! Ilmoittautuneita, jotka olisivat halunneet rauhallisemman havaintopaikan Sahannevan observatoriolla, ei ole ilmoittautunut, joten ennen klo 17 ei kannata käydä kolistelemassa porttien takana, sillä päivystäjä ei aikaisemmin ehtine paikalle.

HUOM 2! Tilaisuudella on SÄÄVARAUS! Eli jos on pilvistä tai muuten sellaiset olosuhteet, ettei ylikulun tarkkailu järkevästi onnistu, niin näytöstä ei järjestetä.

Tapahtuman tiedotukseen  liittyvissä asioissa kannattaa ottaa yhteyttä yhdistyksen puheenjohtajaan, yhteystiedot Toimihenkilöt -sivulta.