Useat Lakeuden Ursan jäsenistä ovat aktiivisia tähtitaivaan ilmiöiden havaitsijoita ja aina välillä tämä aktiivinen havaintotyö tuottaa myös hedelmää. Hyvänä esimerkkinä Lakeuden Ursan jäsenen Mauri Korven marraskuun alkupuolella Ilmajoella tekemä havainto harvinaisesta SAR-revontulikaaresta (vakaa punainen revontulikaari), joka oli samalla Ursan havaintotietojärjestelmän Taivaanvahdin historian (2011-2016) aikana ensimmäinen luotettavasti valokuvin dokumentoitu havainto SAR-kaaresta.

Ursan havaintotietojärjestelmän Taivaanvahdin ensimmäiset SAR-kaaret havaittiin marraskuun 3.-4. ja 4.-5. päivän välisinä öinä vuonna 2015 keskisen Suomen leveysasteilla.

Vakaa punainen revontulikaari eli SAR-kaari (engl. Stable Auroral Red arc) on yleensä selvästi erillään revontuliovaalista ja sen eteläpuolella esiintyvä hyvin himmeä ja normaalisti väriltään punainen nauha. SAR-kaari useimmiten näkyy vasta valokuvassa tai järjestelmäkameran liveview-näytössä. Kaari asettuu yleensä idän ja lännen välille. Vakaa punainen revontulikaari on harvinainen ilmiö.

Mauri Korven lisäksi havaintoja SAR-kaaresta tekivät Kimmo Kantola, Marjo Laitakari, Jari Luomanen, Heikki Mahlamäki, Taisto Niskanen, Arto Oksanen, Karri Pasanen, Heidi Rikala ja Tapio Terenius!

Lakeuden Ursan hallitus onnittelee Mauria ja muita havaitsijoita upeista havainnoista! Ilmiöstä enemmän Tähdet ja avaruus -lehden numerossa 1/2016.